Уебсайт на Лили Иванова

Уебсайт на Лили Иванова

Официален уебсайт на Лили Иванова – идеен проект, графичен дизайн и уебдизайн (Adobe Flash), 2006.

Създадох този сайт за Лили Иванова през 2006 година. Това беше нейният първи официален уеб сайт и за първи път тя представи систематизирано своята творческа дейност онлайн.

Лили Иванова желаеше анимиран уебсайт със защита на материалите си и следните функционалности:

• Графичен дизайн, който да съответства на нейния артистичен имидж.

• Календар за предстоящи събития, който да информира почитателите й за предстоящи концерти, интервюта и събития с нейно участие, които след съответната дата да остават видими като минали събития.

• Дискография, която да съдържа всички издадени до момента албуми с текстовете на песните й, както и списък с наградите и отличията й.

• Медиен раздел с няколко подраздела – фотогалерия със снимки от нови фотосесии, видео галерия с подбрани клипове за гледане онлайн, раздел за избрани публикации в пресата и раздел за сваляне на избрани снимки и колажи с висока резолюция.

• Музикална листа с песни за слушане онлайн (които изнесох като меню в долната част на сайта, откъдето да са лесно достъпни за избор по време на разглеждането на сайта).

• Биографичен раздел с кратка биография.

• Книга за гости, чрез която почитателите й да оставят коментари онлайн.

• Раздел лексикон, в който да се публикуват мненията за Лили Иванова и музиката й на най-активните нейни почитатели, които следят творчеството й от години и много помогнаха за събирането и систематизирането на материалите в сайта.

Предложих дизайн, който съответстваше цветово на най-качествените фотографии, които ми бяха предоставени и които използвах в сайта. Подготвих за уеб всички фотографии, използвани в сайта – преоразмеряване, корекция и уеднаквяване на цветовете. Защитата на материалите от заснемане на екрана бе осъществена със скрипт.

Изработих сайта с Flash и Actionscript 2.0.

Работих за Лили Иванова около година и половина и работата ми включваше поддръжка и обновяване на информацията в сайта, няколко фотосесии, ретуш на изображения, изработване на материали за сваляне.

Този сайт вече не е достъпен онлайн, затова представям кратко видео, което показва дизайна, анимираните ефекти и основните функционалности на сайта на Лили Иванова.

Клиент: Лили Иванова

Технологии: Adobe Flash, Actionscript 2.0

Година: 2006

Уебсайт на Лили Иванова – начало Уебсайт на Лили Иванова – календар за предстоящи събития Уебсайт на Лили Иванова – дискография Уебсайт на Лили Иванова – фотогалерия Уебсайт на Лили Иванова – медиен раздел Уебсайт на Лили Иванова – представяне Уебсайт на Лили Иванова – представяне