Уебсайт на Емил Димитров

Уебсайт на Емил Димитров

Официален уебсайт на Емил Димитров – идеен проект, графичен дизайн и уебдизайн (Adobe Flash), 2006.

През пролетта на 2006 г. с мен се свърза 17-годишен ученик, почитател на големия Емил Димитров – Ангел Петров. Беше видял уебсайта на Лили Иванова и ме помоли да направя нещо подобно за Емил Димитров. Емил Димитров беше починал една година по-рано. Ангел искаш да направим сайта за годишнината от рождението на Емил Димитров – 23 декември 2006 г.

Много хора допринесоха за този уебсайт, който беше онлайн в продължение на няколко години и беше свален от Емил Димитров-син по неизвестни за мен причини.

Влагам емоция във всичките си работи, но уебсайтът на Емил Димитров за мен е специален. Докосването до таланта на големия български певец и възможността да пресъздам своето усещане за неговата личност.

Избрах черен цвят, за да почета паметта му, и бял цвят, за да покажа, че винаги ще живее чрез музиката си и любовта на хората. Избрах прости анимации и успях да подредя огромен обем материали в малко пространство. Обработих много стари и увредени фотографии и уеднаквих цветовете им, избрах рамки за тях, които ми напомняха за 80-те години – младостта на Емил Димитров.

Подредих материалите в няколко раздела и подраздела – биография, дискография, фотогалерия, медийни материали, спомени за Емил от хора, които са го познавали и са работили с него. Всеки от разделите бе със самостоятелно зареждане и всички материали са оптимизирани за уеб, което осигури бързото зареждане на сайта въпреки множеството графични ресурси.

Този сайт вече не е достъпен онлайн, затова представям кратко видео, което показва дизайна, анимираните ефекти и основните функционалности на сайта на Емил Димитров.

Клиент: Ангел Петров

Технологии: Adobe Flash, Actionscript 2.0

Година: 2006

Уебсайт на Емил Димитров – начало Уебсайт на Емил Димитров – биография Уебсайт на Емил Димитров – дискография Уебсайт на Емил Димитров – фотогалерия Уебсайт на Емил Димитров – медиен раздел Уебсайт на Емил Димитров – спомени Уебсайт на Емил Димитров – създатели