Maiia - фрийлансър уеб дизайн, графичен дизайн, лого дизайн, анимация, фотография, видео

За мен

Аз съм Мая и съм фрилансър.

По професия съм дентален лекар и се дипломирах в Медицинския университет в София. Докато чаках първите си пациенти, се влюбих в уеб анимацията. Flash открадна сърцето ми преди 17 години - в момент, в който тази технология беше популярна и търсена, и така започнах да се занимавам с уеб дизайн. По стечение на обстоятелствата първият ми реален клиент бе голямата българска певица Лили Иванова, а след това получих предложение да създам уебсайт и за легендата на българската естрада – Емил Димитров. Това беше началото. Последва много учене и много работа върху различни уеб и печатни проекти.

От 2000 г. до момента работя с медицинско издателство "Арбилис" – преводи, редакция и корекция на медицински текстове за печатните издания на издателството. В периода 2005-2006 г. година изготвях и графичния дизайн и предпечатната подготовка на изданията на "Арбилис".

От 2010 до 2012 г. работих в SEOM – компания за оптимизиране на уеб съдържание за търсещи машини. За SEOM изготвях графични и уеб проекти – графичен дизайн на уеб и печатни материали и създаване на уеб сайтове.

Използвам свободно Photoshop, Illustrator, Flash/Animate, Premiere Pro, After Effects, InDesign, Dreamweaver на Adobe. Използвам HTML и CSS и имам основни познания по Javascript, Actionscript, PHP. Имам основни познания по създаване и оптимизация на съдържание за търсещи машини.

Пишете ми!