Уебсайт на Ott Pfullendorf, Швейцария

Уебсайт на Ott Pfullendorf – швейцарска компания за производство на строителни материали

Изработване на сайт за производител на строителни материали – идеен проект, графичен дизайн и уеб дизайн, HTML, CSS и Flash. 2009.

Ott Pfullendorf e компания за производство на тухли и други строителни материали, част от голямата швейцарска компания Keller. Представителят на Keller в Италия желаеше уебсайт, който да представя продуктите на компанията в Италия и да служи за работна станция на агентите на компанията в Италия. Основен продукт на компанията са тухлите Unipor, които се предлагат в няколко разновидности.

Клиентът ми предостави много материали и пълна свобода по отношение на дизайна, концепцията и подредбата на материалите в сайта. Това превърна работата ми по този сайт в изключително приятно преживяване. Основната част от текстовете и снимките са взети от брошури на компанията. Снимките в сайта са оразмерени и уеднаквени. Някои брошури са преработени с цел ребрандиране.

Основният цвят на сайта съответства на цвета на логото на компанията и на цвета на логото на тухлите Unipor. Избрах за заглавна снимка в същата цветова гама. Основен допълнителен цвят е зеленият във връзка с екологичността на продуктите.

Менюто на сайта е двустепенно и съдържа няколко основни и раздела с множество допълнителни връзки. Съдържанието на сайта е систематизирано с цел улеснено откриване на информация от потребителите и оптимизиране за търсещите машини. Към всяка продуктова група са добавени файлове с важна техническа информация и сертификати, които могат да бъдат свалени и запазени.

За да акцентирам върху важните за компанията послания и продукти, създадох анимирани банери на Flash. Използвах дизайна на ключови графики от рекламните материали на компанията. Рекламните банери се зареждат на случаен принцип в един основен .swf файл, разположен под основното меню. Анимираните графики привличат вниманието и водят към страниците, които клиентът желаеше да се позиционират добре в търсещите машини.

Няколко години по-късно направих редизайн на този сайт във връзка с промяна на политиката на майчината компания Keller.

Този сайт вече не е достъпен онлайн. По-долу можете да видите видео представяне на сайта и на анимираните банери, изработени за този сайт.

Клиент: Ott Pfullendorf, Switzerland

Технологии: HTML, CSS, Flash

Година: 2009

Уебсайт на Ott Pfullendorf – начало Уебсайт на Ott Pfullendorf – представяне на продукти Уебсайт на Ott Pfullendorf – представяне на продукти Уебсайт на Ott Pfullendorf – сертификати Уебсайт на Ott Pfullendorf – контакти