Уебсайт на филма Джулай

Уебсайт на филма "Джулай"

Идеен проект, графичен дизайн и уебдизайн (Adobe Flash), 2013.

Създадох промоционалния уебсайт на филма "Джулай" през пролетта на 2013 г., преди представянето на филма по кината. Бях свидетел на зараждането на този филм, а режисьорът Кирил Станков ми се довери за създаването на уебсайта.

Уебсайтът съдържа няколко раздела – информация за филма, информация за екипа, информация за музиката във филма, галерия снимки от филма и от мейкинга на филма, информация за наградите на филма и за пресата.

Тъй като филмът е история за Джулай морнинг, избрах графична идея, която да наподобява изгряващото слънце. Заглавието на филма е с тъмнооранжевия цвят на слънцето, което току-що се е показало на хоризонта, а фонът наподобява заревото на изгряващото слънце. Това беше и причината да избера черен фон в този случай. Към енергията на изгрева се добавя и енергията на прекрасната музика на Васко Кръпката, която направи работатата ми по този сайт истинско удоволствие.

Този сайт вече не е достъпен онлайн. По-долу можете да видите видео, което представя дизайна и функционалността му.

Клиент: Кирил Станков

Технологии: Adobe Flash, Actionscript 2.0

Година: 2013

Уебсайт на филма Джулай – представяне Уебсайт на филма Джулай – екип Уебсайт на филма Джулай – галерия Уебсайт на филма Джулай – трейлър Уебсайт на филма Джулай – награди